Ellinor Jönsson

IRIA terapeut sedan 2005. Arbetar ambulerande i Skåne, Blekinge och södra delen av Småland. Har mottagning i Karlshamn i Blekinge.

Ellinor säger:

"Det är mycket givande att få arbeta med hästarna och möta alla dessa individer. Känslan av att kunna göra skillnad för/tillsammans med både häst och ryttare är mycket stimulerande. IR-IAT utvecklas ständigt och att får vara med att göra detta har blivit ett intresse och inte ett jobb"

Mitt mål är alltid att ta ett helhetsansvar till både häst och ryttare känner sig nöjda.

Jag vill gärna vara en del och ett stöd hela vägen till en fungerande häst. Jag kan själv avhjälpa problem inom mitt område men i vissa fall behövs också annan kompetens. Jag rekommenderar alltid annan kompetens när det behövs i form av veterinär, hovslagare, tandläkare, sadelmakare mm och följer upp hästen igen så både ägaren och jag kan känna sig trygga med att hästen fått den hjälp den behöver. 

Ellinor Jönsson

Lite om IR-IAT som behandlingsmetod

IR-IAT är en behandlingsmetodik för rörelsestörning på hästar som inte beror på ledhälta, senskador eller andra veterinärmedicinska åkommor. Vi arbetar med hästar inom både hobby och elit.

De problem vi i huvudsak åtgärdar är:

*Låsningar

*Problematik i SI och LS ledsregionen

*Ryggproblematik

*Nervretningar/blockeringar

*Muskelsträckningar

*Överansträngningar

*Belastningsskador

*Sadeltryck

*Sen och ligamentskador.

 

Vårt behandlings instrument är en produkt skapad genom Svensk forskning och Svensk tillverkning. Behandlingsmetodiken är resultatet av ca 15 års forskning i sammarbete mellan terapeuter och instrument tillverkaren. Våra instrument får ej användas av personer utan utbildning efter som många missbedömer den kraftfulla påverkan långvågigt pulserande infrarött ljus har på kroppen. Det finns även tillfällen man bör veta om då det är direkt olämpligt att behandla en häst med denna formen av IR ljus.

Studier för att ytterligare utveckla IR-IAT pågår ständigt. Under de senaste fyra åren har behandlingsmetoden tagit stora kliv framåt!