Ellinor Jönsson

IRIA terapeut sedan 2005.

Blev då utbildad av Håkan Engqvist som nu mera är en nära kollega.

Jobbar i Blekinge, Tingsryd, Växjö och på mottagningen i Hofterup.

Ellinor säger:

"Det är mycket givande att få arbeta med hästarna och möta alla dessa individer. Känslan av att kunna göra skillnad för/tillsammans med både häst och ryttare är mycket stimulerande. IR-IAT utvecklas ständigt och att får vara med att göra detta har blivit ett intresse och inte ett jobb"

Ellinor Jönsson

Håkan Engqvist

Utvecklat och arbetat med IRIAT sedan 1990.

Tidigare professionell ryttare och unghästutbildare i både Sverige och Tyskland. Arbetar i Skånelän och på mottagningen i Hofterup.

 

Håkan Säger:

 

Lite om IR-IAT som behandlingsmetod

IR-IAT är en behandlingsmetodik för rörelsestörning på hästar som inte beror på ledhälta. Vi arbetar med hästar inom både hobby och elit.

De problem vi i huvudsak åtgärdar är:

*Låsningar

*Problematik i SI och LS ledsregionen

*Ryggproblematik

*Nervretningar/blockeringar

*Muskelsträckningar

*Överansträngningar

*Belastningsskador

*Sadeltryck

*Sen och ligamentskador.

 

Vårt behandlings instrument är en produkt skapad genom Svensk forskning och Svensk tillverkning. Behandlingsmetodiken är resultatet av ca 15 års forskning i sammarbete mellan terapeuter och instrument tillverkaren. Våra instrument får ej användas av personer utan utbildning efter som många missbedömer den kraftfulla påverkan långvågigt pulserande infrarött ljus har på kroppen. Det finns även tillfällen man bör veta om då det är direkt olämpligt att behandla en häst med denna formen av IR ljus.

Studier för att ytterligare utveckla IR-IAT pågår ständigt. Under de senaste fyra åren har behandlingsmetoden tagit stora kliv framåt!