Ellinor och Avicii Ellinor och Avicii

Ellinor Jönsson

Jag har varit verksam terapeut sedan 2005. Jag utgår från Karlshamn och arbetar ambulerande i Skåne, Blekinge och södra delen av Småland. Jag har också en praktik hemma hos oss i Karlshamn som ligger i Blekinge där jag tar emot hästar för behandling.

Jag har utbidat mig inom olika typer av fysioterapi. IRIA-terapi, osteopati, neurologi, biologi, avanserad anatomi, biomekanik, mobilisering mm i både sverige, Tyskland, Danmark och USA.

Min utbildning, alla mina år i branchen och antalet hästar jag haft under händerna (ca 1000-1200 hästar om året) Har givit mig mycket erfarenhet och kunskap. Jag brinner för att andvända denna erfarenhet för att hjälpa hästar med långvariga komplexa problem. Att hitta grundorsak i komplexa fall har blivit ett kall och ett intresse.

Jag jobbar med träningsrellaterad problemlösning/rörelsestöring. Jag remiterar till veterinär när det behövs och samarbetar med veterinär i de fall när både fysioterapi och veterinärmedicin krävs. Jag arbetar också förebyggande och med återhämtning för tävlingshästar som tävlar och reser mycket.  Jag är en del av flera team runt tävlande hästar och jag följer många hästar på deras väg från unghäst till vuxna och har koll på dem mellan tävlingarna.  Jag har också både hobbyhästar och skogsmullar under händerna och jag möter varje häst och ägare efter deras behov och kunskap.

Mitt mål är alltid att ta ett helhetsansvar till både häst och ryttare känner sig nöjda.

När en häst kommer till mig med problem vill jag gärna vara en del och ett stöd hela vägen till en fungerande häst. Jag kan själv avhjälpa problem inom mitt område men i vissa fall behövs också annan kompetens. Jag rekommenderar alltid annan kompetens när det behövs i form av veterinär, hovslagare, tandläkare, sadelmakare mm och följer upp hästen igen så både ägaren och jag kan känna sig trygga med att hästen fått den hjälp den behöver. 

Ellinor Jönsson

Lite om IR-IAT som behandlingsmetod

IR-IAT är en behandlingsmetodik för rörelsestörning på hästar som inte beror på ledhälta, senskador eller andra veterinärmedicinska åkommor. Vi arbetar med hästar inom både hobby och elit.

De problem vi i huvudsak åtgärdar är:

*Låsningar

*Problematik i SI och LS ledsregionen

*Ryggproblematik

*Nervretningar/blockeringar

*Muskelsträckningar

*Överansträngningar

*Belastningsskador

*Sadeltryck

*Sen och ligamentskador.

 

Vårt behandlings instrument är en produkt skapad genom Svensk forskning och Svensk tillverkning. Behandlingsmetodiken är resultatet av ca 20 års beprövad erfarenhet i sammarbete mellan terapeuter och instrument tillverkaren. Våra instrument får ej användas av personer utan utbildning efter som många missbedömer den kraftfulla påverkan långvågigt pulserande infrarött ljus har på kroppen. Det finns även tillfällen man bör veta om då det är direkt olämpligt att behandla en häst med denna formen av IR ljus.

Studier för att ytterligare utveckla IR-IAT pågår ständigt. Under de senaste åren har behandlingsmetoden tagit stora kliv framåt!